Juice-fenomeen Yvonne Coldeweijer’s hoogtepunten op een rij

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Yvonne Coldeweijer is hét online fenomeen die juice in Nederland op de kaart heeft gezet met haar juicechannel Liveofyvonne. De vrouw die de terechte titel ‘Queen of juice’ draagt, stopt nu met haar juice-carrière. Laten we terugblikken op een aantal van haar hoogtepunten…

Dankzij The Voice werd Yvonne de queen of juice

Yvonne Coldeweijer begon haar ‘juice carrière’ serieus toen ze in 2020 haar YouTube-kanaal omgooide naar het verspreiden van roddels en geruchten. Haar grote doorbraak kwam met het nieuws rondom The Voice of Holland, waar misstanden aan het licht kwamen en RTL het programma van de buis haalde.

Coldeweijer speelde hierop in met exclusieve roddels, wat haar bekendheid en populariteit sterk deed toenemen. Haar eerdere carrière in musicals, tv-shows en films maakte plaats voor een succesvolle focus op roddeljournalistiek via haar kanalen LifeOfYvonne op Instagram en YouTube. Bekijk haar meestbekken YouTube video hieronder:

Rachel ‘gecremeerde kroket’ Hazes

Rachel Hazes won een kort geding tegen Yvonne Coldeweijer, waarbij de rechtbank van Amsterdam oordeelde dat Coldeweijer een video waarin zij uitspraken deed over Rachel en haar zoon André Hazes (29) moet verwijderen en een rectificatie moet plaatsen. Coldeweijer beweerde dat Rachel betrokken was bij het uitlekken van een persoonlijke brief van André aan zijn ex Sarah van Soelen, wat volgens haar de reden was voor het huidige gebrek aan contact tussen moeder en zoon.

Daarnaast verbood de rechtbank Coldeweijer om Rachel nog langer ‘gecremeerde kroket’ te noemen, met een boete van 1000 euro per uur bij overtreding, tot een maximum van 50.000 euro. De rectificatie moest binnen 48 uur op Instagram worden geplaatst. De rechtbank beschreef de term ‘gecremeerde kroket’ evenals andere beledigingen als grievend en kwetsend.

Rechtszaak Rachel en Yvonne|

‘Snuivende’ Talitha Muusse

Yvonne Coldeweijer trapte in een val van BNR die wilde aantonen hoe onzorgvuldig ‘juicekanalen’ werken. BNR stuurde een nepfilmpje van presentatrice Talitha Muusse die zogenaamd drugs gebruikte. Coldeweijer plaatste het binnen een dag op haar betaalde Telegramaccount, ondanks dat Muusse niet herkenbaar in beeld was en het drugsgebruik niet zichtbaar was.

Coldeweijer baseerde zich op berichten van BNR-redacteuren die beweerden dat Muusse zich ‘opgefokt’ gedroeg en poeder om haar neus had. Muusse gebruikte volgens BNR nooit drugs en wilde met deze actie de kwetsbaarheid voor roddeljournalistiek aantonen. Coldeweijer wuifde het bedrog weg en verklaarde dat ze slechts een juicekanaal runt en geen onderzoeksjournalist is. BNR voerde dit experiment uit nadat Coldeweijer door de rechter was veroordeeld om een video over Samantha Steenwijk te rectificeren. Coldeweijer verdedigde haar acties door te stellen dat ze aannemelijkheid hoeft aan te tonen en niet absolute waarheid.

|

Samantha Steenwijk’s illegale dieetpillen

Yvonne Coldeweijer moest haar bewering dat Samantha Steenwijk illegale dieetpillen gebruikte rectificeren, zo oordeelde de rechtbank van Amsterdam in een kort geding. Hoewel Steenwijk een schadevergoeding van 5000 euro eiste, werd dit afgewezen, maar Coldeweijer moest wel de proceskosten van 2500 euro betalen.

De rechter bepaalde dat Coldeweijer binnen 48 uur een rectificatie zonder commentaar op Instagram moest plaatsen, anders zou een dwangsom van 1000 euro per dag volgen. Coldeweijer uitte tevredenheid over de uitspraak, aangezien ze nu alleen aannemelijkheid hoeft te tonen en geen hoor- en wederhoor hoeft toe te passen. Steenwijk noemde de beschuldigingen een “keiharde leugen” en vond het vreemd dat Coldeweijer de uitspraak als een overwinning zag.

Yvonne Coldeweijer voor de rechter gedaagd door Samantha Steenwijk

Tags

YVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck