Rode Kruis prikte tot nu toe duizend blaren op Vierdaagse

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

NIJMEGEN (ANP) – Hulpverleners van het Rode Kruis hebben bij de Nijmeegse Vierdaagse tot nu toe zo’n duizend blaren geprikt. Volgens een woordvoerster is dat vergelijkbaar met voorgaande jaren rond dit tijdstip op de eerste dag. De wachttijd is ongeveer een uur, maar zal de komende uren verder oplopen. Wandelaars hadden tot 17.00 uur de tijd om te finishen.

Tot 16.30 uur meldden zich bij het Rode Kruis rond de vijfhonderd wandelaars, zegt een woordvoerder. Gemiddeld hadden zij twee tot drie blaren. Een derde van alle blaarbehandelingen werd gedaan bij de post net na de finish. Daar heeft het Rode Kruis tachtig bedden klaarstaan, waarvan er telkens zo’n vijftig bezet zijn. Ook druk was het bij de eerste post langs de route, die op 12,5 kilometer zit. Er meldden zich daar twee keer zoveel wandelaars met blaren als vorig jaar.

Hulpverleners bij de EHBO-posten kunnen het aantal mensen dat langskomt maandag goed aan. “Een standaarddrukte, niet gekker dan anders”, zo omschrijft een van de hulpverleners de eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse. De combinatie van zon en wolken en een graad of 20 zorgt ervoor dat het met de hulpvragen tot nu toe meevalt.

Bij de EHBO-post zien ze met name wandelaars die last hebben door uitputting en inspanning. Zij krijgen water, suiker of bouillon en kunnen op een stoel op adem komen. Een enkeling heeft kramp of is gestruikeld. Het weer is op deze eerste wandeldag gunstig. “De warmte valt mee, dat scheelt. Zodra de zon zich laat zien, zie je wel dat het wat drukker wordt”, zegt een teamleider. “Maar tot nu toe valt het mee met de drukte.”

De meestgestelde vraag bij de EHBO-posten komt van lopers met blaren. Die worden verwezen naar de blarenpoli even verderop. Zij kunnen daar tot 19.00 uur terecht.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck